نشست تخصصی آموزش سامانه جامع مهندسی و سیستم نظارت مـکانیزه (سنم)
به گزارش برق نیوز، طبق برنامه از پیش اعلام شده نشست تخصصی تخصصی آموزش سامانه جامع مهندسی و سیستم نظارت مـکانیزه (سنم) در آمفی تئاتر شهید قاسمی شرکت توانیر با حضور معاونین مهندسی و کارشناسان طراحی، نظارت و مهندسی شرکتهای توزیع نیروی برق برگزار شد.
در این نشست که با مداحی و تجلیل از مقام سردار حاج قاسم سلیمانی شروع شد، رخشانی مهر معاون هماهنگی توزیع توانیر از لزوم پیاده سازی سیستم نظارت مکانیزه و سامانه جامع مهندسی گفت و سپس در راستای اجرای ۲۴ محور نمادین صنعت توزیع نیروی برق که در طی ۲ سال آتی در سطح شرکتهای توزیع نیروی برق و با راهبری معاونت هماهنگی توزیع توانیر اجرا میشود، صحبت کرد.
رخشانی مهر اصلاح ساختار (مؤلفه های تنظیمی، حاکمیتی و سهامداری)، ارتقاء سلامت اداری و ایجاد شفافیت مالی، اصلاح اقتصاد صنعت توزیع برق، بهبود و ارتقاء سطح تاب آوری و تحول دیجیتال را از محورهای بنیادی برنامههای پیش رو عنوان کرد. وی گفت سامانه نظارت مکانیزه در راستای ارتقاء سلامت اداری و کنترل پروژههای سرمایهای است و طرح سیما (سامانه یکپارچه مدیریت شاخصهای استراتژیک) جهت نظارت سیستماتیک بر عملکرد شرکتهای توزیع و طرح هما بمنظور هوشمندسازی مراکز اتفاقات پایه ریزی شدهاند که در صنعت توزیع نیروی برق ماندگار خواهند بود.
وی یادآوری کرد که طرح قبض سبز با استفاده از تکنولوژی ارسال قبوض الکترونیک و پرداخت دیجیتال یکی از بنیادیترین اقدامات سال جاری بوده است که میتواند در کارنامه درخشان صنعت برق به یادگار بماند.
وی در پایان ایجاد سامانه سنم و سیستم جامع مهندسی را در شرکتهای توزیع برق یک الزام دانستند و ابراز امیدواری کردند که شرکتهای زیرمجموعه با استقرار این سیستم امکان ارتقاء سطح سلامت اداری را امکان پذیر نمایند.
در این نشست کوروش موسوی تاکامی معاون فنی دفتر فنی و مهندسی توزیع توانیر در ارتباط با سامانه سنم گفت: توجه به صنعت دیجیتال و فناوری اطلاعات سبب شد تا سطح دانش شرکت به عنوان یک نهاد افزایش یابد و شرکتهای توزیع نیروی برق سازگارتر، با مشارکت بالاتر و پاسخگوتر شوند.
وی گفت جهت ایجاد شفافیت، ارتقاء سلامت اداری، پایش فرآیند و مانیتورینگ مکان محور عوامل اجرایی بصورت برخط با پایهگذاری سامانه نظارت مکانیزه (سنم) بهعنوان بخشی از درگاه مهندسی و نظارت، هدفگذاری برای طراحی فراسامانه مهندسی و مکانیزاسیون (فرمان) بهگونهای باشد که همه عوامل اجرایی شرکتهای توزیع نیروی برق از مدیرعامل و هیئت مدیره تا پرسنل سایت و پیمانکاران، با توجه به نقش هر کدام در فرآیند اجرا به اطلاعات و پنجرههای مورد نیاز خود دسترسی داشته تا متعاقب آن فرایند مکانیزه و سازمان آگاهتر، تطبیقپذیرتر، پاسخگوتر و ایمنتر شود.
وی یادآور شد که سامانه نظارت مانیزه (سنم)، فراسامانه مدیریت پروژه مهندسی-ارتباطات و مکانیزاسیون (فرمان)، سامانه اسکادا و اتوماسیون، توسعه حفاظت دیجیتال و استفاده از ابزار بازیابی شبکه، از یرساخت هایشبکه هوشمند هستند که انشالله تا پایان دوره دو ساله مد نظر معاون محترم هماهنگی توزیع توانیر به شکل مطلوب ایجاد میشوند. با ایجاد این سیستم حتما صنعت توزیع نیروی برق با استفاده از تخصص بومی در غرب آسیا برترین خواهد بود.
در این نشست تامین کننده سیستم در ارتباط با فانکشنها، مایولها و زیرسیستمهای سامانه جامع مهندسی و سیستم نظارت مکانیزه که امکان بازدید، تکمیل چک لیست و تهیه صورت وضعیت صرفا در محل پایه یا تجهیز و پس از بارگذاری عکس تجهیز امکان پذیر است را توضیح دادند و گفتند که این سیستم امکان نظارت اتوماتیک، الکترونیک، دیجیتال و مکان محور را ایجاد میکند، توضیحات برخط را ارائه داد.